marți, 24 iulie 2012

Dovlecei pane cu sos tzatziki

Ingrediente dovlecei pane

  • 3 dovlecei
  • 2 oua
  • 150 g faina
  • 150 g pesmet
  • ulei, sare si piper
Curatam dovleceii de coaja, apoi ii taiem felii si ii presaram cu sare. Lasam sa stea vreo 15 minute, apoi scurgem zeama lasata. Eu ii invelesc apoi cu un servet uscat si apas putin sa ramana  cat mai uscati. Batem ouale cu putina sare si faina si prajim in ulei fierbinte.

Ingrediente sos tzatziki

  • 150 - 200 ml iaurt (sau smantana)
  • 1 castravete
  • 3 catei de usturoi
  • 1 - 2 linguri suc de lamaie
  • 1 linguri de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
Castravetii se curata de coaja, se dau pe razatoare si se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare timp de cateva minute.Usturoiul pisat, sucul de lamaie si iaurtul se amesteca bine cu castravetii. Se adauga uleiul de masline si se amesteca din nou.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu