marți, 24 iulie 2012

Imam bayildi

Ingrediente:
  • 4 vinete mici
  • 200 ml ulei de măsline (hai,fie, doar 180)
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei roşu
  • 1 ardei galben
  • 6 căţei de usturoi
  • 4 roşii
  • sare şi piper
  • mozarella

Încingeţi cuptorul la 140 de grade Celsius.Curăţaţi şi tăiaţi ceapa peştişori sau pătrate mari. Decojiţi căţeii de usturoi şi tocaţi-i mărunt.Scoateţi sâmburii ardeilor şi tăiaţi-i în pătrate cu latura de 1,5-2 centimetri.
Tăiaţi roşiile cuburi.Aşezaţi vinetele într-o tavă şi decupaţi un capac pe laterala vinetelor. Extrageţi o parte din miezul vinetelor. Tăiaţi cuburi jumătate din cantitatea de miez de vinete. Presăraţi puţină sare în interiorul vinetelor. Încingeţi 4 linguri de ulei într-o tigaie. Adăugaţi ceapa şi usturoiul şi sotaţi până când ceapa devine sticloasă. Adăugaţi ardeii graşi, vinetele. Amestecaţi bine. Adăugaţi roşiile şi un pahar de apă. Înăbuşiţi totul bine timp de 10 minute. Umpleţi vinetele, scurse de lichidul format în interior, cu amestecul de legume.
Turnaţi restul de ulei de măsline peste şi puneti mozzarela data pe razatoare peste vinete si introduceţi la cuptor pentru 35-45 de minute până când vinetele s-au înmuiat şi legumele s-au rumenit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu